SOLIS - TO JE IME ZA VAŠ DOM!

NISKOENERGETSKA KUĆA U NOVOM SADU
SOLIS-NEKRETNINE 13-May-14

NISKOENERGETSKA KUĆA U NOVOM SADU


U prilici smo da vam predstavimo novu porodičnu kuću izgrađenu u Novosadskom naselju Klisa.

Kuća je izgrađena 2011. godine pri čemu su ispoštovani svi projetkovani detalji, kao i urbanističko tehnički uslovi. Nakon završene gradnje, kuća je prošla tehnički prijem i u Katastru uknjižena je 1/1 na vlasnika.

Po svojim termoizolacionim karakteristikama ova kuća predstavlja niskoenergetski objekat.

Niskoenergetski objekti koriste do 50% manje energije za svoje zagrevanje i hladjenje.

Kuća je u rangu niskoenergetskih objekata jer utroši manje od 50kWh po m2 za grejanje i hladjenje na godišnjem nivou.

Toplotna izolacija ove kuće postignuta je korišćenjem YTONG materijala koji imaju bolje toplotne karakteristike u odnosu na klasične materijale za gradnju, kao što su opeka ili blok. I pored odličnih termoizolacionih osobina YTONG materijala kojima je kuća građena, ovaj kompletan objekat je dodatno obložen stiroporom debljine 10cm.

Kompletna stolarija je urađena od visokokvalitetnih PVC REHAU petokomornih profila sa niskoemisionim duplim staklom punjenim argonom.

Grejanje i hladjenje kuće izvedeno je sistemom podnog grejanja koje je povezano na toplotnu pumpu. Toplotna pumpa je, u poslednje vreme, sve zastupljeniji način grejanja objekata, jer pored ekoloških svojstava, pruža grejanje/hladjenje po znatno nižim troškovima u odnosu na sve druge vrste grejanja. Tokom hladnih zimskih meseci, temperatura u kući je oko 21-22 C stepena. Ova kuća ima stambenu površinu od 160m2, ali se zbog otvorenih plafona zagreva prostor čiji bi ekvivalent bio izmedju 180-200m2 prostora sa normalnom visinom plafona od 2,2m. Troškovi grejanjatolikog prostora u najhladnijim zimskim mesecima ne prelaze iznos od 4.000 dinara mesečno. To je višestruko jeftinije od bilo kojeg drugog energenta koji je nama dostupan.


Idealna kuća za porodicu sa dvoje dece


Kuća je izgrađena na placu od 400m2 i u osnovi zauzima 144m2. Kaskadno je građena, tako da se u prizemlju kuće nalazi prostran, lepo osvetljen dnevni boravak i kuhinjsko trpezarijski deo sa duplim vratima koja vode ka dvorištu. U sklopu prizemlja je i jedan manji sanitarni deo, u funkciji toaleta,kao i stepenište koje vodi u polusuteren gde se nalaze garaža, kotlarnica i vešeraj. Na poluetaži se nalaze tri spavaće sobe i veliko kupatilo sa hidromasažnom kadom za dvoje. U toku gradnje kuće instaliran je sistem centralnog usisavanja sa priključcima u svakoj prostoriji.

Objekat je kompletno infrastrukturno opremljen. Trofazna struja, vodovod, kanalizacija, telefonska linija, kablovska televizija, internet.

Kuća se nalazi u novom, mirnom delu Klise, koji predstavlja lepo uređenu urbanističku celinu namenjenu porodičnom stanovanju. Sama kuća je udaljena od škole 300m, od vrtića 600m, od Megamarketa Rodić 700m, bazen i sportska hala su na 700m, BIG shoping centar je na oko 2km.

Za više informacija i zakazivanje gledanja pozovite 063/527-459


Komentari

Nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati ovu vest.

Napišite komentar