SOLIS - TO JE IME ZA VAŠ DOM!

Dvorac Bel Air
SOLIS-NEKRETNINE 07-Oct-17 852 0

Dvorac Bel Air


Ova neverovatna građevina deluje pomalo nestvarno, ali je zato iznos za koji je prodata poprilično stvaran. Bel Air je prava palata, sagrađena na posebno odabranom mestu i sa predivnim pogledom na Los Anđelos. 

Kuća ima tri kuhinje, trpezariju, šest barova, dvadeset jedno kupatilo, dvanaest spavaćih soba, dva vinsko-šampanjska podruma, prostor za SPA i masažu, najsavremeniji bioskop koji ima neka kuća u Americi, ogroman bazen, nekoliko terasa i heliodrom za sletanje helikoptera.

Dvorac Bel Air je ostao jedna od najbolje čuvanih tajni u svetu nekretnina. Razlog tome je jednostavan, ovaj luksuzni dom je videlo tek nekoliko brokera, milijardera i svetski poznatih ličnosti. Početna cena u prodaji ove nesvakidašnje nekretnine, dostigla je astronomsku cifru od 250 miliona dolara. Da li je prodata za ovu sumu ili koji dolar manje to je manje važno, ali brokeri tvrde da je ovo najskuplja kuća, koja se prodavala u Americi i naskuplja nekretnina koja je ikada u ovoj zemlji bila ponuđena na prodaju.

Ovaj dvorac je svojevrsno čudo tehnologije, egzotičnih materijala, zanatstva, tehnologije i zaista fenomenalnog pogleda na okolinu i sam grad Los Anđelos. Investitor ovog objekta je izuzetno bogati programer Brus Makovski (Bruce Makowski). Kako je jednom rekao, želeo je izgraditi izuzetno luksuzan objekat, koji će se potpuno razlikovati od svih dosadašnjih. Isto tako bio je siguran da će ova kuća biti brzo prodata, iako je suma po kojoj je odlučio da je proda, jednostavno fascinantna i suma od koje se zavrti u glavi.

Makovski je više puta izjavljivao, kako je želeo napraviti više od kuće, ali i stvoriti „kurativni stil života“, koji bi privukao novi tip globalnih milijardera. Ovim projektom je želeo razbiti sve dosadašnje kalupe u svetu nekretnina, a sigurno je da će detalji i kvalitet ove kuće, teško biti skoro prevaziđeni. 

Bioskopska sala ima 40 mesta, sedišta su napravljena od Italijanske kože i sve je unikatni ručni rad. Ovo je najnapredniji kućni bioskop na svetu koji je ikada izgrađen, tematski je vezan za čuvenog Džems Bonda (James Bondes), a u njega je uloženo neverovatnih dva miliona dolara. Ekran ima veličinu od 30 metra, ozvučenje poseduje 57 zvučnika, 16 sabvufera, a 4K projektor je unapred zadužen sa čak 7000 filmova. 

Veliki takozvani „čokoladni zid“ odvaja poseban prostor za zabavu, koji poseduje četiri staklena stola za stoni fudbal i stakleni sto za stoni tenis, a prostor za zabavu na prvom spratu ima kuglanu sa četiri staze.

Ko želi da se popne na prvi sprat na raspolaganju ima dva komercijalna lifta obložena kožom od aligatora. Ko želi da se prošeta, može ići i stepenicama koje su odvojene ogromnim zidom koji je napravljen u stilu i sa materijalom od koga se prave vrata sefova. Između drugog i trećeg sprata, postavljeno je čelično polirano stepenište vrednosti dva miliona dolara, a na spratu je postavljena kuhinja koja ima i svoj vodopad.

Bazen na otvorenom ima dužinu od 85 metara i dok se kupate imate predivan panoramski pogled na grad Los Anđelos, a ako ukućani požele tu je i đakuzi. Ko želi za vreme kupanja da pogleda neki film ili tv kanal, odmah kraj bazena je postavljen takozvani „coup de grace“ 12 metara visok tv ekran. 4K tv ekran je skriven i podiže se pomoću spiralnog hidrauličnog sistema, a njegova cena je prava „sitnica“ i za njega je izdvojeno dva miliona dolara.

Bel Air je četiri godine gradilo tri stotine ljudi, a umesto garaže kuća ima ekskluzivnu auto galeriju bele boje sa 12 izuzetno retkih, najskupljih automobila na svetu. Model automobila Pagani Huaira (Pagani Huayra), koji košta dva miliona dolara, zatim poznati model Von Kriger (Von Krieger) 1936. Mercedes 540 K Specijal Roadster (Mercedes 540 K Special Roadster) čija vrednost prelazi 15 miliona dolara. 

U auto galeriji su smešteni i izuzetno retki modeli motora, najbržih na svetu. Kupac kuće uz Dvorac Bel Air dobija i novi beli Ferari 488 (Ferrari 488) i Rols Rojc (Rolls Royce Dawn). Skoro svi automobili su originali, a njih može dobiti samo kupac kuće.
 

Tagovi:

dvorac bel air

Komentari

Nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati ovaj blog.

Napišite komentar