SOLIS - TO JE IME ZA VAŠ DOM!

Najpopularniji praznični trendovi u ukrašavanju doma
SOLIS-NEKRETNINE 08-Jan-23 126 0

Najpopularniji praznični trendovi u ukrašavanju doma


I nakon mnogih stresnih dana i brige o vašoj porodici tokom skoro cele godine, ima li šta lepše i romantičnije od nastupajućih prazničnih dana u decembru i januaru. Za sve nas ovo su dani u kojima se barem malo opustimo i uživamo sa najdražim osobama u našem životu.

Da li ima nešto magičnije od snežnih pahuljica koje lagano padaju, toplog i ukrašenog doma kada je u retkim trenucima cela porodica na okupu. Predlažemo vam da izdvojite malo vremena i u dogovoru sa ukućanima, započnete ukrašavanje vašeg doma. I ne zaboravite... što više kreativnosti to bolje, jer u maštanju granice ne postoje.

I pre nego što krenete sa ukrašavanjem, predlažemo da odete do brojnih prodavnica koje u svojoj ponudi imaju veliki broj raznih novogodišnjih ukrasa i sijalica u boji za ukrašavanje doma. Mada možda ne bi bilo loše da sa najmlađima ili onima koji se osećaju mladi, zajedno krenete u osmišljavanje i izradu ukrasa za ukrašavanje.


Nema ništa lepše od nastupajućih praznika u decembru i januaru!


Verujemo da će ako ukućanima i sebi pripremite toplu čokoladu i pustite muziku koja obeležava novogodišnje praznike, ideje o tome kako da ukrasite vaš dom navirati jedna za drugom.


Novogodisnji ukrasi
 

Ako se pitate koja boja je trenutno najzastupljenija u ukrašavanju doma na isteku 2022. godine, saznali smo da je to zlatna i crvena boja. Evidentan je povratak tradicionalnih ukrasa kojima su se nekada davno ukrašavili domovi i jelke. Jedan poznati svetski stručnjak za uređenje enterijera je izjavio, kako su po njegovom mišljenju crvena i zlatna boja, boje koje stvaraju bezvremenski izgled koji asocira na Božić.

Crvena boja se smatra komplementarnom, jer se odmah izdvaja dok gledate zelenu jelku. Zlatna boja odaje osećaj luksuza i elegancije, a zajedno sa tradicionalnim ukrasima daje nagoveštaj prošlosti. Očigledno je da svima nama u ovim stresnim danima, itekako prija da se malo opustimo i barem na trenutak vremeplovom sećanja vratimo u prošlost.


Na isteku 2022. godine najzastupljenije samim tim i najpopularnije boje u ukrašavanju doma su crvena i zlatna!


Crveno-Zlatni trend u ukrašavanju doma za vreme novogodišnjih praznika po mnogima je i evidentna činjenica da se ove boje veoma lako mogu uklopiti u svaki stil uređenja enterijera, bez obzira da li se radi o modernom maksimalističkom zlatnom dekoru ili se radi o ornamentima od orašćića, koji su se nekada davno koristili za ukrašavanje.

 


Novogodisnji ukrasi
 

Verovatno nikada ne bi pomislili kako korišćenje ukrasa crvene i zlatne boje, može čak i uštedeti nešto novca u vašem kućnom budžetu. I zato što se sada verovatno pitate kako je to moguće naše objašnjenje je veoma jednostavno, popularnost ukrasa crvene i zlatne boje po nekim procenama trajaće i narednih godina.

Nakon brojnih ograničenja u prethodnom periodu kada smo izuzetno retko viđali rodbinu, prijatelje pa i poslovne partnere, ove praznike sasvim sigurno možemo dočekati veselo uz uzvik Uraaaa... dolazi društvo!!!


Nasmejte se jer ćemo ove praznike najzad dočekati bez ikakvih ograničenja viđanja sa najdražima!


Kako smo u dosadašnjem delu teksta otkrili koje boje su trenutno najpopularnije pred nastupajuće praznike, nastavite da čitate ovaj tekst jer ćemo vas obavestiti koji su trenutno najveći trendovi u ukrašavanju domova ovih dana.

Predlažemo vam da tokom ukrašavanja što više koristite drvo kao dekoraciju, kao i da tokom ukrašavanja koristite svetlo zelenu boju kojom možete ofarbati drvenu podlogu u obliku jelke. Detalji braon, terakote kao i zlatne boje, kompletnom dizajnu daće posebno naglašenu toplinu. Kako bi stvorili što prirodniji ambijent, svetlije tonove ublažite i dodajte razne nijanse svetlo zelene boje, koje će biti odličan kontrast smeđim bojama koje dominiraju.


Ukrasena soba
 

Korišćenjem potpuno prirodne teksture kao što su lan, drvo, pluta i kamen, možete omogućiti dodatnu dubinu ukrašenog prostora. Prelepi uzorci uzetih iz prirode, posebno će istaknuti ostale detalje poput staklenih čaša, činija od stakla, tanjira od porcelana, escajga, posebno dizajniranih ukrasa na drvetu, kao i prelepih svećnjaka.

Novost je kako je po nekima jedna od ključnih novina, korišćenje živih (drečavih) boja, koje nisu baš tipičan dekor za ukrašavanje doma u ovom periodu. Iako smo navikli da raznobojne fenjere, kugle sa saćem, kao i rasvetni niz sijalica srećemo uglavnom tokom letnjih proslava i zabava, evo najave da će se i ovi tipovi rasvete koristiti ovih dana tokom ukrašavanja enterijera i eksterijera domova tokom trajanja nastupajućih praznika.


Smatra se kako će popularnost crvene i zlatne boje u ukrašavanju trajati i narednih godina!


Iznenadna popularnost drečavih boja, kao što su narandžasta, ljubičasta i jarko ružičasta u ukrašavanju domova tokom novogodišnjih praznika, verovatno nije slučajna posle sivila i neraspoloženja koje nam je donela pandemija virusa. Možemo slobodno zaključiti kako je ovaj prelepi novi šareni trend, odlična suprotnost pa i protivteža neraspoloženju i mračnim zimskim danima.


2023
 

Poslednjih godina pastelne boje su izuzetno popularne u ukrašavanju domova za novogodišnje praznike posebno Božić, a predviđa se kako će se trend ovih boja nastaviti. Izgleda da će bledo ružičasta boja svoju dominaciju prepustiti svetlo ljubičastim tonovima.

Prijatan mirni ton boje Lavande, odlična je suprotnost svakodnevnom stresu i gužvama u urbanim sredinama. Boja koju poseduje Lavanda, doneće značajnu promenu kod svakog od nas, lakoću i osveženje nasuprot tradicionalno poznatim bojama koje se češće koriste tokom ukrašavanja.


Narandžasta ljubičasta i jarko ružičasta boja biće hit boje tokom ukrašavanja domova tokom ovih novogodišnjih praznika!


Očekuje se još novina ovih dana, a jedna od njih je sve veća popularnost plastičnih jelki delimično poprskanih belom bojom. Isto tako sve veća je popularnost potpuno belih plastčnih jelki, koje deluju zaista veličanstveno. Ne treba posebno objašnjavati, kako svakom kupovinom plastične jelke ili jelke sa busenom, čuvamo našu prirodnu okolinu.


Pokloni
 

Sve su popularnije prilično neobične varijante koje su kreativna zamena klasičnim jelkama, tako da umesto jelke možete iz dvorišta ili negde iz prirode, uzeti osušenu granu koja je pala sa drveta i ukrasiti je sijalicama u boji. Isto to možete uraditi i ukrasima i sijalicama u boji i ukrasiti manji ili veći kaktus i eto neobične jelke.

Posebno istaknut deo dekoracije vašeg doma tokom ovih praznika, mogu biti elegentne duguljaste sveće postavljene u nekom lepo dizajniranom svećnjaku. Primetna je odlična ponuda sveća živopisnih boja, oblika, ali i sve atraktivnijih mirisa.

Suva grana koja je otpala sa drveta i koja je ukrašena sijalicama u boji i ukrasima može biti izuzetno kreativna i potpuno ekološka zamena sečenim jelkama!


Novogodisnji ukrasi jelka
 

Zvezde od papira, papirni venci i lanci ili da ove ukrase jednostavno definišemo kao papirni dekor, najavljuje se kao jedan od najnovijih trendova tokom ukrašavanja domova u vreme praznika koji dolaze.

Verujemo da barem ponekad flaše perete sa onom četkom na žici, ali smo sigurni da niste nikada pomislili da bi upravo ova četka za pranje mogla iznenada postati mala novogodišnja jelkica. Potrebno je samo malo kreativnosti i da ručku od žice pričvrstite na neku malu drvenu podlogu i plastične niti četke okitite sa nekim malim ukrasima ili sijalicama. Ako živite u malom stanu ovog puta nećete moći imati izgovor kako nećete imati jelku, jer nemate gde da je stavite u vašem malom stanu.

Sigurno ponekad noću čujete ono Huuu... Huuuuu... i mnogi znaju da takav zvuk ispuštaju sove. Neobično lepe i apsolutno vizuelno atraktivne ptice, čest su detalj ukrašavanja mnogih domova u vreme Božića. Sovice prelepih velikih očiju po mnogim najavama, zauzeće najverovatnije vrh liste najpopularnijih trendova u ukrašavanju domova za vreme novogodišnjih praznika ovih dana.


Sove su trenutno najpopularniji trend u ukrašavanju domova za Božić!


Za sve vas koji ćete imati vremena i koji to volite, najkreativniji detalji ukrašavanja vašeg doma, sigurno će biti ukrasi vaših ruku delo. A šta sve možete napraviti svojim rukama a da bude ukras vašeg doma tokom svih praznika koji slede, istražite malo neke stare knjige ili tražite savet od starijih ukućana. Oni vičniji internetu sigurno će pronaći zanimljive predloge, kakav ukras sami da naprave i kako da ukrase svoj dom.

Ako još nemate svoj topli dom želimo vam da ga uz pomoć agencije Solis Nekretnine u Novoj 2023. pronađete i u njega se uselite. I naravno očekujemo da nam pošaljete vaše fotografije na kojima ćemo videti kako ste uredili vaš novi dom, a krajem iduće godine očekujemo da nam pošaljete fotografije vašeg ukrašenog doma tokom novogodišnjih praznika.


Zdravu, Veselu i Uspešnu Novu 2023. godinu
želi vam agencija Solis Nekretnine!!!
 


fotografije: Pixabay

 

Komentari

Nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati ovaj blog.

Napišite komentar